בורסת שנחאי בסין

בורסת שנחאי (SSE) היא מובילה עולמית בשווקים הפיננסיים של סין. היא נוסדה בשנת 1990, היא עומדת בתור הבורסה הרביעית בגודלה בעולם לפי שווי שוק, והחמישית בגודלה לפי שווי השוק הכולל. SSE הוא מקור ההון העיקרי עבור תאגידים סיניים, ומספק להם גישה למשקיעים גלובליים ופלטפורמה לגיוס כספים. זהו גם המדד העיקרי לצמיחה כלכלית ויציבות פיננסית בסין. הבורסה היא ביתם של למעלה מ-1,500 חברות רשומות והיא מוכרת רשמית על ידי הפדרציה העולמית של הבורסות. בורסת שנחאי ממלאת תפקיד מפתח בפיתוח הכלכלה הסינית, ומספקת פלטפורמה למשקיעים לגשת לכלכלה השנייה בגודלה בעולם.

סקירה כללית של בורסת שנחאי

בורסת שנחאי היא הבורסה הגדולה ביותר באסיה והשלישית בגודלה בעולם לפי שווי שוק. זהו מקור מימון עיקרי לחברות סיניות, המספק גישה למשקיעים גלובליים. ה-SSE הוא מנגנון העברת הון מבוסס שוק שתמך במעבר של סין מכלכלה מתוכננת מרכזית למערכת פתוחה יותר ומוכוונת שוק. ה-SSE נשלט על ידי החוקים והתקנות בסין. SSE היא הבורסה הגדולה ביותר במונחים של שווי שוק באסיה והיא השלישית בגודלה בעולם. ה-SSE היא גם אחת הבורסות החדשניות והמתקדמות ביותר מבחינה טכנולוגית בעולם. המסחר ב-SSE נעשה בעיקר דרך רשתות מחשבים. ה-SSE ממוקם באזור Lujiazui בפודונג, שנגחאי, סין. לבורסת שנחאי יש פלטפורמת מסחר מקוונת מקיפה עבור משקיעים לסחור בניירות ערך הרשומים בבורסה. ה-SSE גם מפרסם מגוון רחב של נתונים פיננסיים וכלכליים ודוחות מחקר הנגישים לציבור.

היסטוריה של בורסת שנגחאי

לבורסת שנגחאי יש היסטוריה ארוכה וצבעונית שמתפרשת על פני כמעט 70 שנה. בשנים שקדמו למפולת שוק המניות בסין ב-1989, המדינה הייתה עדה לעלייה מהירה במספר המניות הנסחרות בבורסות. זה נבע מזרם של השקעות זרות ומדיניות ממשלתית רגועה שיצרה סביבת השקעה נוחה. עם זאת, העלייה במספר המניות וכמות ההשקעות הזרות הביאו לעלייה משמעותית בתנודתיות השוק ובאינפלציה. בתגובה, הממשלה חוקקה מדיניות שהכניסה מגבלות שמעכבות את הצמיחה של שוק המניות הסיני. השלב השני של שוק המניות של סין החל בשנת 1990 כאשר בורסת שנגחאי הוקמה רשמית כדי להחליף את הבורסה של שנגחאי שנסגרה בשנת 1949. ניירות הערך החדשים הנסחרים בבורסה היו זמינים רק לאזרחים סינים. רק ב-1991 החלה הבורסה לסחור בניירות ערך שהיו פתוחים למשקיעים סינים וזרים כאחד.

מרכיבי מפתח בבורסת שנגחאי

הבורסה של שנגחאי מורכבת משלושה שווקים שונים: הדירקטוריון הראשי, המועצה האלטרנטיבית והדירקטוריון השלישי החדש.

לוח ראשי

כמו בבורסות אחרות, הדירקטוריון הראשי של בורסת שנגחאי הוא הליבה והשוק העיקרי למסחר בניירות ערך בסין. מגוון רחב של חברות סיניות רשומות בדירקטוריון הראשי, החל ממפעלים מובילים בבעלות המדינה ועד לחברות שהוקמו לאחרונה. הלוח הראשי הוא גם השוק היחיד ב-SSE שמאפשר למשקיעים זרים לסחור במניות סיניות.

לוח אלטרנטיבי

המועצה האלטרנטיבית של הבורסה לניירות ערך בשנחאי היא שוק המתמחה ברישום חברות סיניות קטנות ובינוניות. לחברות קטנות יותר הרשומות בדירקטוריון האלטרנטיבי יש פוטנציאל לצמוח ולהיות גדולות יותר, מה שמוביל לעלייה בנזילות המניות שלהן.

לוח שלישי חדש

הדירקטוריון השלישי החדש של בורסת שנגחאי הוא מקום שוק לחברות סיניות לביצוע הנפקות ראשוניות (IPO). הנפקות הן המכירה הראשונה של מניות על ידי חברה כצורת מימון.

ביצועי שוק ומחזורי מסחר

בבורסת שנחאי יש מספר עצום של משקיעים מרחבי העולם הסוחרים באופן פעיל במניות הרשומות בבורסה. לפי הסטטיסטיקה שסיפקה ה-SSE, יש לה שווי שוק כולל של יותר מ-6.6 טריליון דולר, ומחזור מסחר יומי של כ-100 מיליארד דולר. הבורסה היא ביתם של יותר מ-1,500 חברות רשומות המהוות כ-60% משווי השוק הכולל של הבורסה בשנחאי. שווי השוק הגדול של ה-SSE ונפח המסחר הגבוה מעידים על אמון המשקיעים הגובר בכלכלה הסינית, והם גם שיקוף של כלכלה פורחת.

מסחר במוצרים ושירותים המוצעים על ידי ה-SSE

הבורסה של שנחאי מציעה מגוון רחב של מוצרי מסחר ושירותים המאפשרים למשקיעים לסחור במניות בבורסה. משקיעים הנסחרים ב-SSE יכולים לבחור לסחור במניות באופן ידני או אלקטרוני. מסחר ידני מתייחס למסחר במניות דרך רצפת המסחר של הבורסה או בטלפון. מסחר אלקטרוני מתייחס למסחר במניות דרך פלטפורמת המסחר המקוונת של הבורסה.

המסגרת הרגולטורית של ה-SSE

לבורסת שנחאי יש מסגרת רגולטורית מקיפה שנועדה להבטיח שוק הוגן ושקוף. לבורסה יש מערכת קפדנית של דרישות רישום לחברות המבקשות לרשום את המניות שלהן ב-SSE. חברות המעוניינות לרשום את ניירות הערך שלהן ב-SSE נדרשות לפרסם תשקיף, מסמך הנפקה המכיל מידע מפורט על החברה. ה לבורסה יש סט של סטנדרטים וכללים השולטים בפעילות המסחר בפלטפורמה.

עמלות ועלויות מסחר

המסחר בבורסת שנגחאי מתרחש במשרה מלאה, והבורסה אינה גובה עמלות מסחר. ה-SSE אינו גובה גם עמלות עסקאות או תיווך. עם זאת, ישנם סיכוני שוק ונזילות הקשורים למסחר ב-SSE. סיכונים אלו חלים על משקיעים פרטיים ומוסדיים כאחד. משקיעים בודדים עומדים בפני סיכון נזילות, המתייחס לאפשרות שמשקיע לא יוכל למכור נייר ערך במחיר רצוי. משקיעים מוסדיים, לעומת זאת, מתמודדים עם סיכון שוק, המתייחס לאפשרות ששוק שלם יחווה תנודת מחיר משמעותית.